8 Nisan 2010 Perşembe

KANDİL SİMİTİ...




Eveeeet şimdi tarifine geldik:))

Uzuuun zamandan beri bu kurabiyelerden yapmadığım aklıma geldi, kandil vesilesiyle özlemimi giderdim:) Çokta güzel kıyır kıyır oldular, çerez gibi arka arkaya yedim, şu anda da koydum bir tabağa hem yazıp hem yiyorum:)) Canımız çekti demeyin sizde yapın hemen..

Vereceğim ölçüden 3 tepsi simit çıkıyor oldukça bol oluyor ve mayasız olduğu için de hiç bayatlamıyor..

Malzemeler..

1 paket erimiş margarin.

1 su bardağı zeytinyağı.

1 su bardağı yoğurt.

1 tatlı kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı mahlep.

3 yemek kaşığı şeker(isterseniz ağız tadınıza göre tuzunu çoğaltıp şekerini azalta bilirsiniz)

Yarım paket kabartma tozu.

Aldığı kadr un(ben 5 su bardağına yakın kullandım)

Açıklama: İçinde yumurta kullanılmıyor sadece üzerinde 1 yumurta beyazı kullanıyoruz..
Üzeri için:

1 yumurta beyazını biraz çatalla çırpın ve içine biraz su ilave edip yine çırpın yumurta beyazı ilk halindeki gibi bir bütün olmasın.

Susam..
Bütün malzemeyi karıştırıp un ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurun.

Kurabiye hamuru kıvamına gelince hamurdan parçalar kopararak ince şeritler yapıp simit şekli verin.

Bu şekilde hazırlayıp daha sonra simitlerinizi yumurta beyazına barıp sonra susama batırın elinizle üzerindeki yapışmamış susamları silkeleyerek tepsiye dizin.

180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
Ben bir tepsisini haşhaşlı yaptım isteğe göre susam çörekotu haşhaş kullanabilirsiniz..
Şimdiden Afiyet olsun.
Güzel bir hafta sonu geçirmenizi dilerim. Hoşçakalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder