- 1 PK MARGARİN
- 1 SU BARD PUDRA ŞEKERİ
- 1 YUMURTA (BEYAZI İÇ MALZEMESİNE KULLANILACAK)
- 1 PK KABARTMA TOZU
- 1 TATLI KAŞIĞI YOĞURT
- ALDIĞI KADAR UN
İÇ MALZEMELERİ
- 1 SU BARD DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
- 1 SU BARD HİNDİSTAN CEVİZİ
- 1 YUMURTA BEYAZI
- TOZ ŞEKER
YAPILIŞI
HAMUR MALZEMELERİYLE YUMUŞAK KIVAMLI ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR YOĞRULUR. ÖTE YANDA İÇ MALZEMESİDE YOĞRULUR. HAMURDAN CEVİZDEN AZ BÜYÜK TOPLAR KOPARILIR VE AÇILIR. İÇ MALZEMESİNDEN KOYUP KAPATILIR. 180 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
NOT: ŞEKLİNİ VERİRKEN ÇOK UĞRAŞMAK İSTEMEYENLER BÜYÜK BİR HAMUR AÇARAK DİKDÖRTGEN KESİP İÇ MALZEMEDEN KOYUP KAPATABİLİRLER. BEN İKİ ŞEKİLDE YAPTIM...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder