7 Nisan 2010 Çarşamba

CIKOLATALI TURUF




MALZEMELER.
KEK...3 kasik tereyag
1 su bardagi un
5 kasik kakao ,4 yumurta
2 kahve fincani seker ,5 kasik portakal suyu
CIKOLATALI GANAJ
5 Kare paket bitter cikolata
2 kucuk paket krema
KEK HAZIRLANISI
Yumurtalar bir kaseye kirilir seker eklenir 5 dakika cirpilir.kakao ve un bir kasede karistirilir yarisi olabildigince yavas sekilde spatula ile yumurtali karisima ilave edilir.Eritilip sogutulan tereyag ve kalan un ilave edilir yavasca karistirilir .Karisim yaglanmis unlanmis kelepceli kek kalibina bosaltilir.Isitilmis 170 c firinda pisirilir, sogutulur.
GANAJ
Krema bir kabin icinde isitilir ,iri parcalara bolunmuus bitter ilave edilir ve hizla karistirilir,sogutulur.Ganaj kaliptaki kekin uzerine dokulur ,buzdolabinda sogutulur uzeri suslenir.Uzerine bol kakao serpilebilir, damla cikolata ile kaplanabilir ben seker ile kapladim.Bu turuf harika oldu tarif anne willan kitabindan bir dilim turuf yanina dondurma nefissss oluyor afiyet olsuuuuuuuunn
Cikolatali Truff on Foodista

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder