7 Nisan 2010 Çarşamba

PATATES HAMURLU POĞAÇA

















Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
3 tane yumurta
3 tane haşlanmış patates
1 tane kabartma tozu
aldığı kadar un
içi için
tulum peyniri
maydanoz
üzeri için
susam
çörekotu
Yapılışı
Haşlanmış patatesi ezin. Margarini eritin. 2 tane yumurtanın sarısını üzeri için ayırın. Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Tulum peyniri ve maydanozu bir kapta karıştırın. Hamurun içerisine koyup elinizle kapatıp şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 2 tane yumurta sarısını bir kapta çırpın. Poğaçaların üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder