7 Nisan 2010 Çarşamba

Çilli Prenses

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı siyah haşhaş
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
( 1 ) Üzeri İçin
1 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı toz şeker
( 2 ) Üzeri İçin
1 su bardağı süt
1 poşet krem şanti
Hindistan cevizi
Yapılışı
Yumurta ve şeker karıştırma kabına alınıp şeker eriyene kadar çırpılır.Süt,sıvı yağ,irmik,haşhaş ilâve edilip karıştırılır.Un ve kabartma tozu sıvı malzemenin içine ilâve edilip karıştırıp yağlanmış kare borcama karışımı boşaltılıp önceden ısıtılmış 180 derecede keki pişirelim.Keki fırından çıktıkdan sonra 1,2 dakika dinlendirip karelere kesilir.
Üzeri İçin
1 su bardağı sıcak suya yarım su bardağı şekeri karıştırarak eritilir.
Kekin üzerine dökülür.1 poşet krem şanti 1 su bardağı süt ile hazırlanır.İyice soğuyan kekin üzerine krem şanti sürülür.Üzerine hindistan cevizi serpilip 1,2 saat buzdolabında dinlendirilip servis yapılır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder