Hünkar Begendi - Yemek Tarifleri
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
1 kg. kuzu ( ya da dana eti)
3 çorba kasigi margarin
150 gr. kasar peyniri
1,5 su bardagi süt
3 çorba kasigi un
4 adet patlican
2 adet domates
1 adet sogan tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Bir çorba kasigi margarin ve eti tencereye koyup, hizli ateste kavurun. Yemeklik dogradiginiz sogani ilave edip, biraz daha kavurun, domateslerin kabugunu soyup küçük küçük dograyin ve biraz su ilave edip kanstirin, pismeye birakin. 4 adet patlicani ateste közleyin, kabuklarini soyup limonlu su içine atin. Servis yapacaginiz zaman, 2 çorba kasigi margarini derince bir tavaya koyup, 3 kasik un ilave edin ve pembelesinceye dek kavurun. Sudaki patlicanlari iyice sikip buna ilave edin ve kisik ateste, tahta bir kasikla ezerek yedirin. Kasar rendesi koyarak biraz daha pisirin. Daha önce pisirip bir kenarda beklettiginiz kebabi servis tabagina alin, yaninda begendi ile servis yapin.
Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri
7 Nisan 2010 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder