Tarif kekevi 'nden.
Malzemeler :
3 adet oda sıcaklığında yumurta
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağında biraz az sıvıyağ
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı damla çikolata
1/2 su bardağı kuru üzüm
Yapılışı :
Yumurtalar ve tozşeker karıştırma kabına alınıp mikserin yüksek ayarında krema gibi olana kadar çırpılır. Süt ve sıvıyağ yavaş yavaş eklenip çıpmaya devam edilir. Limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenerek karışıma ilave edilir ve iyice özleşinceye kadar karıştırılır. Damla çikolata ve üzümler de eklenip karıştırılarak hamurun içine homojen bir şekilde dağılması sağlanır. Hazırlanan hamur margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında keke batırılan kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirilir. Biraz ılık hale gelince kalıptan çıkartılıp soğumaya bırakılır. Dilimlenip servis yapılır.
1 su bardağında biraz az sıvıyağ
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı damla çikolata
1/2 su bardağı kuru üzüm
Yapılışı :
Yumurtalar ve tozşeker karıştırma kabına alınıp mikserin yüksek ayarında krema gibi olana kadar çırpılır. Süt ve sıvıyağ yavaş yavaş eklenip çıpmaya devam edilir. Limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenerek karışıma ilave edilir ve iyice özleşinceye kadar karıştırılır. Damla çikolata ve üzümler de eklenip karıştırılarak hamurun içine homojen bir şekilde dağılması sağlanır. Hazırlanan hamur margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında keke batırılan kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirilir. Biraz ılık hale gelince kalıptan çıkartılıp soğumaya bırakılır. Dilimlenip servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder