7 Nisan 2010 Çarşamba

TUZLU KURABİYELER

Sevgili Berna, internet ortamında açmış olduğu "Pastamalzemeleri.com" u sadece sanal olmaktan kurtardı, canlandırdı ve gerçek hayata geçirerek, dükkanını geçen cumartesi açtı. Benim rötarlı olarak verdiğim bu açılış haberini, detayları ile Pastacı-Burcu'nun sayfasından okuyabilir, harika resimlerini ve adresi alabilirsiniz. Bende en kısa zamanda sayfamda Pastamalzemeleri.com ile ilgili detaylı bilgilere yer vereceğim.
Resimde görülen tuzlu kurabiyeleri ise açılış için hazırladım. Tarif aşağıda.
Malzemeler;
*250 gr oda sıcaklığında tereyağı ( veya margarin )
*2 çay bardağı sıvıyağ,
*2 çay bardağı yoğurt,
*4 çorba kaşığı sirke,
*2 adet yumurtanın sarısı,
*1 tatlı kaşığı mahlep,*
*2 çorba kaşığı toz şeker,
*1 çay kaşığı tuz,
*5-6 su bardağı un,
*2 paket Kabartma tozu
*2 çorba kaşığı salça,
*1 adet yumurta akı,
*Arzuya göre haşhaş, pulbiber, susam vb.
Hazırlanışı;
1. Salça, yumurta akı ve baharat hariç tüm malzemeyi iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.
2.Hamuru streç folyoya sararak yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
3.Dolaptan çıkardığınız hamuru eşit iki parçaya ayırın.
4.Parçalardan birine salçayı ilave edin. Salça ilave edilen bu parça diğerine göre daha gevşek hale gelececektir. Bu sebeple diğeri ile aynı kıvama gelinceye kadar az miktarda un ekleyin.
5.Salçalı olan hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açın( açarken zemine un serpmeyi unutmayın ) ve herhangi bir kalıpla kesin. Ben minik yıldız kalıbını tercih ettim.
6.Sade olan hamuruda aynı şekilde açıp, dilediğiniz hamurla kestikten sonra kurabiyelerin üzerine fırça yardımı ile yumurta akı sürün ve haşhaş yada arzu ettiğiniz bir baharatı serpin.
6.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizeceğiniz kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 180 derecede 10 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder