- 6 ad orta boy patates
- 1 kaşık tereyağ
- 1 kaşık süt
- tuz
- 2 havuç (rendelenmiş)
- 2 kaşık sıvı yağ
- yarım demet dere otu (ince kıyılmış)
- yarım bardak yoğurt
- yarım bardak mayonez
YAPILIŞI
Patatesler haşlanmaya konur. bu arada tavaya 2 kaşık sıvı yağ ve havuç konup kavrulur. havuçlara tuz atılır. haşlanmış patatesler sıcakken soyulup tereyağ ve sütle iyice ezilip koyu püre kıvamına getirilir. patatesler soğuyunca cevizden daha büyük toplar yapılıp ortalarında çukur açılır. çukura kavrulan havuçlardan konur. topların patates kısmı dere otuna bulanır. tepsiye dizilir. yoğurt ve mayonez bir kapda karıştırılır. üzerlerine konur. AFİYET OLSUN...
BUNLARDA YEDİĞİMİZ BİRBİRİNDEN LEZİZ MAMALARIN FOTOĞRAFI... ELİNE SAĞLIK NURCAN HERŞEY NEFİSTİ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder