8 Nisan 2010 Perşembe

DERE OTLU PATATES ÇANAĞI

BU HARİKA LEZZETİ ARKADAŞ TOPLANTIMIZDA NURCAN ARKADAŞIMIN EVİNDE YEDİM. VE FOTOĞRAFINI ÇEKTİM. BU LEZZETİ MUHAKKAK SİZLERLE PAYLAŞAMALIYIM... (ARKADAŞIMIN İZNİYLE TABİ)

TARİFE GELİNCE .....
  • 6 ad orta boy patates
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 kaşık süt
  • tuz
  • 2 havuç (rendelenmiş)
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • yarım demet dere otu (ince kıyılmış)
  • yarım bardak yoğurt
  • yarım bardak mayonez

YAPILIŞI

Patatesler haşlanmaya konur. bu arada tavaya 2 kaşık sıvı yağ ve havuç konup kavrulur. havuçlara tuz atılır. haşlanmış patatesler sıcakken soyulup tereyağ ve sütle iyice ezilip koyu püre kıvamına getirilir. patatesler soğuyunca cevizden daha büyük toplar yapılıp ortalarında çukur açılır. çukura kavrulan havuçlardan konur. topların patates kısmı dere otuna bulanır. tepsiye dizilir. yoğurt ve mayonez bir kapda karıştırılır. üzerlerine konur. AFİYET OLSUN...


BUNLARDA YEDİĞİMİZ BİRBİRİNDEN LEZİZ MAMALARIN FOTOĞRAFI... ELİNE SAĞLIK NURCAN HERŞEY NEFİSTİ...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder