Elmali Hindi - Yemek Tarifi
Mutfak: Baska Süre: 40-60dk
MALZEMELER
1 Kg'lik Hindi
2 Çorba Kasigi Zeytinyagi 1 Taze Sogan1 Sogan 5 Adet Elma veya Portakal
1 Çorba Kasigi Tozseker
2 Çorba Kasigi Sirke 1,5 Su Bardagi Et Suyu
3 Defne Yapragi
YAPILIŞ TARİFİ
Hindiyi yikayip kurulayin.Içine tuz ve biber ekip kiyilmis 1 kuru sogan ile 1 defne yapragi yerlestirin.Yüzeyine yag sürüp firinda 1.5 saat pisirin. Elmalari soyup ince ince kiyin bir tencereye alin. Kiyilmis taze sogan, 2 defne yapragi, seker, sirke ve et suyunu ilave edip 10 dak. pisirin. Defneyi içinden alip püre makinesinden geçirin. Malzemeyi tekrar tencereye alin. Tuz, biber ekip kisik ateste koyu sos kivaminda pisirin. Hindiyi servis tabagina alin. Hazirladiginiz sos esliginde sicak olarak servis yapin.
Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri
8 Nisan 2010 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder