8 Nisan 2010 Perşembe
Fırın Sütlaç
Malzemeler
3 yemek kaşığı pirinç
2 su bardağı su
1/2 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yumurta sarısı
1 litre süt
1 paket vanilya
Yapılışı
Pirinçleri iyice yıkadıktan sonra üzerine 2 su bardağı suyu ilave edip pirinçler suyu tamamen çekene kadar pişirelim. Pirinç suyu çekince üzerine sütü ilave edip kaynamaya bırakalım.Bir iki taşım kaynadıktan sonra nişastayı soğuk su ile biraz açalım ve süte ilave edelim şekeride ekleyip karıştıralım bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alalım.Yumurta sarısını bir kabın içerisinde iyice çırpalım bir kepçe sütten ileve edep karıştıralım sora sütlaca ekleyelim vanilyayıda ekleyip karıştıralım.Tek kişilik servis kaplarına paylaştıralım kapları fırın tepsisine dizelim kapların yarısına gelecek şekilde tepsiye soğuk su koyalım önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar tutalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder