8 Nisan 2010 Perşembe

İncirli Rulo

İNCİRLİ RULO:

Bu tarif  nefis bir tarif :) yerken ağızda dağılıyor.Yine eski bir yemek dergisinden tarif

İÇİ:  10 adet  incir minik doğranır. bir tencereye incirler konur 1 kahve fincanı su,  1 çay bardağı şeker( incirde şekerli bir meyve olduğundan az şeker isterseniz yarım çay bardağı şeker kullanınız.)
1 çay kaşığı zencefil  eklenerek pişirilir.

Hamur:  3 su bardağı un
              150  gr tereyağı
               1 kahve fincanı şeker
               1 yumurta
                1/2 çay bardağı süt
                 1   paket kabartma tozu, vanilya
                  2 tatlı  kaşığı tarçın
                 1 çorba kaşığı  hindistancevizi
                 (üzerine 1 tatlı kaşığı pudra şekeri )
Oda sıcaklığında yumşamış yağ ile diğer malzemeler karıştırılarak pürüzsüz bir hamur elde edilir.
hamur 15 dakika dinlendirilir.
hamur iki parçaya bölünür dikdörtgen açılan hamurun ortasına harcın yarısı konur ve hamur kapatılıp ters çevrilerek yağlı kağıda konur .  180 c  de pişirilir.  hamurun diğer parçası da aynı şekilde yapılır.
pişen rulolar ılınınca dilimlere kesilir. üzerlerine  pudra  şekeri serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder