İNCİRLİ RULO:
Bu tarif nefis bir tarif :) yerken ağızda dağılıyor.Yine eski bir yemek dergisinden tarif
İÇİ: 10 adet incir minik doğranır. bir tencereye incirler konur 1 kahve fincanı su, 1 çay bardağı şeker( incirde şekerli bir meyve olduğundan az şeker isterseniz yarım çay bardağı şeker kullanınız.)
1 çay kaşığı zencefil eklenerek pişirilir.
Hamur: 3 su bardağı un
150 gr tereyağı
1 kahve fincanı şeker
1 yumurta
1/2 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu, vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı hindistancevizi
(üzerine 1 tatlı kaşığı pudra şekeri )
Oda sıcaklığında yumşamış yağ ile diğer malzemeler karıştırılarak pürüzsüz bir hamur elde edilir.
hamur 15 dakika dinlendirilir.
hamur iki parçaya bölünür dikdörtgen açılan hamurun ortasına harcın yarısı konur ve hamur kapatılıp ters çevrilerek yağlı kağıda konur . 180 c de pişirilir. hamurun diğer parçası da aynı şekilde yapılır.
pişen rulolar ılınınca dilimlere kesilir. üzerlerine pudra şekeri serpilir.
8 Nisan 2010 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder