Malzemeler :
3-4 adet orta boy dolmalık kabak
1 kase beyaz peynir
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
1 yumurta sarısı
Bulamak için;
2 adet yumurta
4-5 kaşık un
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak İçin;
sıvı yağ
Yapılışı :
Kabakların kabukları kazınır ve yıkanır. Çok yumuşatmadan, suda haşlanır. Soğuyunca ortalarında ikiye kesilir. Her bir parça boyuna kesilerek 4'er dilime ayrılır. Bir kapta beyaz peynir çatalla ezilir. İçine ince kıyılmış dereotu, maydanoz, 1 yumurta sarısı, tuz ve karabiber eklenerek, iyice karıştırılır. Kabak dilimlerinden birinin üzerine peynirli karışım sürülür. Başka bir kabak dilimi peynirli karışımın üzerine kapatılarak, iki dilim birleştirilir. Bu şekilde hazırlanan kabaklar önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulanarak, kızgın yağda kızartılır. Üzerine kıyılmış dereotu ve maydanoz serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder