6 Nisan 2010 Salı

HELLE ÇORBASI


MALZEMELER:

6 su bardağı su

4 yemek kaşığı pirinç

4 yemek kaşığı yoğurt

1yumurta sarısı

2 yemek kaşığı un

150gr hellim peyniri

1yemek kaşığı salça

2yemek kaşığı tereyağ

tavuk bulyon

YAPILIŞI:

Pirinçleri suya koyarak iyice pişene kadar kaynatın.Yoğurt,yumurta sarısı ve unu iyice çırparak,tencereden aldığınız bir kepçe suyla karıştırın.Bu karışımı karıştıra karıştıra tenecereye ekleyin.Tavuk bulyonu ilave edin.5dk sonra küçük küpler halinde kestiğiniz hellim peynirlerini ekleyerek.3-4 dk daha kaynatın.Bir tavada yağı eriterek salçayla bir iki çevirdikten sonra çorbanın üzerine dökerek servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder