MALZEMELER:
6 su bardağı su
4 yemek kaşığı pirinç
4 yemek kaşığı yoğurt
1yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
150gr hellim peyniri
1yemek kaşığı salça
2yemek kaşığı tereyağ
tavuk bulyon
YAPILIŞI:
Pirinçleri suya koyarak iyice pişene kadar kaynatın.Yoğurt,yumurta sarısı ve unu iyice çırparak,tencereden aldığınız bir kepçe suyla karıştırın.Bu karışımı karıştıra karıştıra tenecereye ekleyin.Tavuk bulyonu ilave edin.5dk sonra küçük küpler halinde kestiğiniz hellim peynirlerini ekleyerek.3-4 dk daha kaynatın.Bir tavada yağı eriterek salçayla bir iki çevirdikten sonra çorbanın üzerine dökerek servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder