7 Nisan 2010 Çarşamba

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ

ISPANAKLI BÖREĞİN, İÇ HARCININ BİR KAÇ ÇEŞİT TARİFİ VAR ASLINDA. KİMİSİ KAVURUR, KİMİSİ SOĞAN KOYAR, KİMİSİDE BÖYLE BENİM YAPTIĞIM GİBİ YAPAR. İSTER HAZIR YUFKA OLSUN, İSTER EL AÇMA YUFKA, İSTER ÇARŞAF BÖREĞİ HEPSİNE AYNI İÇ HARCI KULLANABİLİRSİNİZ. BİZ BU ŞEKİLDE SEVEREK YİYORUZ, DENEMEYENLER İÇİN DENEMESİ BEDAVA :)))
MALZEMELER
  • 1 KG YUFKA
  • 1 KASE YOĞURT
  • 1 YUMURTA
  • 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
İÇ MALZEMELERİ
  • YARIM KG ISPANAK (YIKAYIP İNCE DOĞRAYIN)
  • 250 GR BEYAZ PEYNİR (YADA EVDE KALMIŞ HERHANGİ BİR PEYNİR)
  • 3 YEMEK KAŞIĞI KOYU YOĞURT
  • 1 YUMURTA
  • (PEYNİRİNİZ TUZSUZSA) TUZ

YAPILIŞI

İÇ MALZEMELERİMİZİ KARIŞTIRIP İYİCE BİRBİRİNE YEDİRİYORUZ. YUFKALARIMIZI AÇIYORUZ. SIVI YAĞ GEZDİRİYORUZ. İÇ MALZEMEMİZDEN SERPİŞTİRİYORUZ. İSTEDİĞİMİZ ŞEKLİ VEREBİLİRİZ. BEN BU SEFER KOL BÖREĞİ ŞEKLİNDE YAPTIM. FIRIN TEPSİSİNE KOYUYORUZ. ÜZERİNE YUMURTA VE YOĞURTU ÇIRPIP DÖKÜYORUZ. 180 C FIRINDA PİŞİRİYORUZ. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder