8 Nisan 2010 Perşembe

ISPANAKLI YAŞ PASTA



ISPANAKLI YAŞPASTANIN SADECE ADI ISPANAKLI... TADINDA ISPANAK ARAMAYIN HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRARSINIZ.:)) ISPANAK, TADINDAN ÇOK RENGİNİ VERİYOR BU PASTAYA... PASTAYI HEDİYE GÖTÜRDÜĞÜM İÇİN FOTOĞRAFINA FAZLA VAKİT AYIRAMADIM. DİLİM FOTOSUNUDA GÖTÜRDÜĞÜM YERDE İKRAM EDİLİNCE CEP TELEFONUMLA ÇEKTİM :) FOTOĞRAFLARIMDA RENGİ ÇOK BELLİ OLMADI. AMA YEMYEŞİLDİ :)))
DİLERSENİZ ŞİMDİ TARİFE GEÇEYİM...

MALZEMELER

KEKİ İÇİN


  • 3 YUMURTA

  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER

  • 2 FİNCAN SÜT

  • 1 FİNCAN SIVI YAĞ

  • 1 SU BARD ISPANAK PÜRESİ (YAPILIŞI PRATİK BİLGİLERDE VAR)

  • 1 PK KABARTMA TOZU

  • 6 FİNCAN UN

KREMASI İÇİN



  • 4 SU BARD SÜT

  • 5 YEMEK KAŞIĞI UN

  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER

  • 1 BARDAK SÜTLE ÇIRPILMIŞ 1 PK KREM ŞANTİ

YAPILIŞI


YUMURTA VE ŞEKER İYİCE ÇIRPILIR. SÜT VE YAĞ İLAVE EDİLİR KARIŞTIRILIR. ISPANAK PÜRESİ İLAVE EDİLİR KARIŞTIRILIR. UN VE KABARTMA TOZU ELENEREK EKLENİR KARIŞTIRILIR. YAĞLANMIŞ BORCAM TEPSİYE VEYA KELEPÇELİ KALIBA DÖKÜLÜR. 180 C FIRINDA PİŞİRİLİR. KEKİMİZ PİŞERKEN BİR TENCEREYE KREM ŞANTİ HARİÇ KREMA MALZEMELERİ ALINIR VE MUHALLEBİ PİŞİRİLİR. SOĞUMAYA BIRAKILIR. SOĞUYUNCA KREM ŞANTİNİN YARISI EKLENİR 10 DK KADAR MİKSERLE ÇIRPILIR. KEK SOĞUYUNCA KIYI KISIMLARI ÇIKARILIR. RONDO VEYA ROBOTTA ÇEKİLİR. KEK İKİYE KESİLİR. HAZIRLADIĞIMIZ KREMANIN YARISI KEKİN ARASINA SÜRÜLÜR. ÜSTÜNE KALAN KREMA SÜRÜLÜR. HAZIRLADIĞIMIZ KEK KIRINTILARIYLA SÜSLENİR. AFİYET OLSUN...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder