Tarif defterimin arasına yıllar önce koyduğum bir tarif. Bir gazeteden kesip saklamışım, kime ait olduğu yazmıyor üzerinde. İçindeki malzemelere bakıp güzel olacağını düşünmüşüm ki bunca yıl defterimin arasında kalmış . Yapınca " iyi ki saklamışım" dedim...
Gereken Malzemeler:
- Yarım litre süt
- 4 yemek kaşığı (tepeleme) pirinç unu
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 kutu ( 200 gr) labne peyniri
Pekmez sosu için:
- 1 çay bardağı su
- yarım çay bardağı üzüm pekmezi
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Süslemek için:
- Rulo kat gofret
Yapılışı:
- Sütü derin bir tencereye alın içine pirinç unu ve şekeri ilave edin. Pişirmeden önce iyice karıştırın ki pirinç unu ve şeker erisin, topaklanmasın.
- Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
- Göz göz olunca ocaktan alın, ılınması için bekletin.
- Ilınan muhallebiye 1 kutu labneyi çırpma teliyle karıştırın.
- Labneli muhallebiyi kaselere dökün.
- Diğer tarafta pekmezi ve nişastayı bir çay bardağı su ile karıştırarak kaynatın.
- Koyulaşan pekmez sosunu muhallebinin üzerine dökün.
- Üzerine rulokat gofret koyarak süsleyin.
- Pekmez sosu yerine dilediğiniz, sevdiğiniz bir sosu da koyabilir, farklı şekilde süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder