8 Nisan 2010 Perşembe

KROKANLI PASTA
















Bu ölçülerle küçük bir pasta oluyor. Siz malzemeyi çoğaltıp daha büyük pasta yapabilirsiniz. Çok yumuşak bir pandispanya olduğu için ayreten ıslatmaya gerek kalmıyor.
Malzemeler
3 adet yumurta
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı tozşeker
yarım kahve fincanı mısır nişastası
yarım kahve fincanı sıvıyağ
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krokan için
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı kavrulmuş fındık
ayrıca
1 su bardağı süt
2 poşet kremşanti
renkli gıda boyaları
Yapılışı
Pandispanya için tozşekeri ve yumurtaları kabarıncaya kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp 170 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Keki kalıptan çıkartıp soğutun. Krokanı hazırlamak için 1 çay bardağı tozşekeri teflon tavada eritin. İçerisine fındıkları ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapadıktan sonra krokanı bir folyonun üzerine ince bir tabaka haline gelecek şekilde yayın. Soğuduktan sonra iri parçalar halinde kalacak şekilde robottan geçirin. 1 su bardağı sütle kremşantiyi çırpın. Keki ikiye bölün. Arasına kremşanti sürün. Krokanın tamamını üzerine yayın. Diğer kek parçasını üzerine kapatın. Kremşantiyle üzerini sıvayın. Kalan kremşantiyi gıda boyalarıyla renklendirip üzerini süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder