yetişemediğim için diğerini daha sonra yayınlayacağım.
Malzemeler;
Keki için;
*2 yumurta,
*2/3 tozşeker,
*1/2 su bardağı süt,
*50 gr eritilmiş tereyağı,
*1 paket kabartma tozu,
*1 tatlı kaşığı Türk kahvesi,
*1 tatlı kaşığı kakao,
*2 su bardağı un.
Krema malzemesi;
*2 tatlı kaşığı toz şeker,
*2 tatlı kaşığı buğday nişastası,
*1 tatlı kaşığı pirinç unu,
*2 su bardağı süt,
*1 paket vanilya.
Karamel Malzemesi;
*1 çay bardağı toz şeker,
*1 çay bardağı su.
üzeri için;
1 su bardağı iri bölünmüş ceviz.
Hazırlanışı;
1.Yumurta ve şeker, şeker eriyinceye kadar çırpılır.
2.Süt ve tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin.
3.Kabartma tozu, kahve, kakao ve unu beraber eleyip, sıvı karışıma karıştırın ve çırpın.
4. Hazırladığınız kek karışımını 24 cm çapında kelepçeli kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
5.Kek pişerken kreması için tüm malzemeyi karıştırarak ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
6. Kek kalıptan çıkarmadan soğutun ve yine kalıbın içindeyken kremayı kekin üstüne dökün ve kaşık yardımı ile düzeltin.
7. Cevizleri kremanın üzerini kapatacak şekilde dizin.
8.Karamel için şekeri ocakta eritip, karamel oluncaya kadar pişirin ve üstüne suyu dökerek iyice eritin. Kıvama gelmesini bekleyin. hafif soğuyunca cevizlerin üzerinde gezdirin.
9. Keki 1 saat kadar beklettikten sonra kalıptan çıkarın ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder