8 Nisan 2010 Perşembe

LAHANA TURŞUSU
















Malzemeler
1 orta boy beyaz lahana
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı kaya tuzu
5-6 tane acı yeşil ve kırmızı biber
1 kafa sarımsak
Yapılışı
Lahanayı irili ufaklı doğrayın. Yıkayıp süzdürün. Sarımsakları ince ince kıyın. Lahanayı ve sarımsakları kat kat kaba dizin. Aralarına acı biberleri serpiştirin. Tuzu bir kapta 1 bardak suyla eritin. Sirkeyide tuza katıp karıştırın. Lahananın üzerine sirkeli tuzu dökün. Turşu kabını ağzına kadar suyla doldurun. Üzerine bir ağırlık koyun. Kapağını sıkıca kapatın. 15 gün güneş almayan bir yerde bekletin. Daha sonra yemeye hazır hale gelir. Tuz miktarını istediğiniz ölçüde ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder