ADI KEK AMA BUDA Bİ TATLI ASLINDA. ÇÜNKÜ ŞERBETİ OLDUKÇA FAZLA. TATLI GİBİ..
MALZEMELER
KEK İÇİN:
3 YUMURTA
9 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
9 ÇORBA KAŞIĞI SÜT
9 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ŞERBETİ İÇİN
3 SU BARDAĞI ŞEKER
3 SU BARDAĞI SU
ÜZERİ İÇİN
1 PK KREM ŞANTİ
1 BARDAK SÜT
1 BARDAK SÜT
YAPILIŞI:
ÖNCELİKLE ŞERBET İÇİN ŞEKERİ TENCEREYE ALALIM. SU KOYMADAN ATEŞTE ŞEKER ERİYİP KARAMEL RENGİ OLANA KADAR KAVURALIM. SUYU DİKKATLİCE İLAVE EDELİM (BİRDEN SIÇRIYOR ÇÜNKÜ) İÇİNDE ŞEKERLER SERTLEŞİYO SUYU DÖKÜNCE. SERTLEŞEN ŞEKERLER ERİYENE KADAR KARIŞTIRARAK KAYNATALIM. ŞEKERLER ERİDİMİ ŞERBETİ SOĞUMAYA BIRAKALIM.
KEK İÇİN YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPALIM. SÜTÜ İLAVE EDELİM. KARIŞTIRALIM. UNU VANİLYAYI VE KABARTMA TOZUNU İLAVE EDİP ELLE KARIŞTIRALIM. BORCAM TEPSİYİ YAĞLAYIP KARIŞIMI TEPSİYE DÖKELİM. 180 C FIRINDA 25 DK KAPAĞI AÇMADAN PİŞİRELİM.
KEK ILININCA ILIK ŞERBET DÖKELİM. ŞERBETİ ÇEKİNCE ÜZERİNE 1 BARDAK SÜTLE ÇIRPTIĞIMIZ KREM ŞANTİ SÜRELİM.
SERVİSE HAZIRDIR AFİYET OLSUN...
NOT: KREM ŞANTİ BEYAZ OLSA GÖRÜNTÜ ÇOK DAHA GÜZEL OLURDU EMİNİM AMA BENİM EVDE KAKAOLU KALMIŞ BENDE ONU KULLANDIM.
BU TARİFİ SEVGİLİ ARKADAŞIM BERRİNDEN ALDIM. YENİ TARİFLERİ DENEMEYİ SEVDİĞİMİ BİLDİĞİ İÇİN ARKADAŞLARIM HER YENİ TARİFİNİ BENİMLE PAYLAŞIR SAĞOLSUNLAR. TEŞEKKÜR EDİYORUM BERROCUĞUM :)
3 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI İRMİK
1 PK KABARTMA TOZU
1 SU BARDAĞI UN
ARZUYA GÖRE PORTAKAL VEYA LİMON KABUĞU RENDESİ KONABİLİR
ŞERBETİ:
3 SU BARDAĞI ŞEKER
3 SU BARDAĞI SU
1 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYU
YAPILIŞI:
EVVELA ŞERBET MALZEMELERİ TENCEREYE KONUP KAYNATILIR. SOĞUMAYA BIRAKILIR. DAHA SONRA YUMURTA VE ŞEKER ÇIRPILIR. YOĞURT VE SIVI YAĞ EKLENİR. KARIŞTIRILIR. DAHA SONRA İRMİK, UN VE KABARTMA TOZU EKLENİR. ELLE TEK YÖNE KARIŞTIRILIR. BORCAM TEPSİYE DÖKÜLÜR. 180 C DE 25 DK KAPAK AÇMADAN PİŞİRİLİR. KEK ILININCA ŞERBETİ DÖKÜLÜR. ŞERBETİ İÇİNE ÇEKİNCE SERVİS YAPILIR. AFİYET OLSUN...
ŞEKERPARE MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
1 YUMURTA
2 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
1 PK MARGARİN (ERİTİLİP SOĞUTULMUŞ)
1 SU BARDAĞI İRMİK
1 PK KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
ŞERBETİ İÇİN:
3,5 SU BARDAĞI ŞEKER
3,5 SU BARDAĞI SU
1-2 DAMLA LİMON
YAPILIŞI:
ÖNCE ŞERBETİ KAYNATILIR.SOĞUMAYA BIRAKILIR.
HAMUR İÇİN ÖNCE SIVI MALZEMELER KONUP KARIŞTIRILIR.DAHA SONRA İRMİK VE KABARTMA TOZU İLAVE EDİLİR. YOĞURMAYA BAŞLANIR. YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİLİR. KULAK MEMESİNDEN AZ DAHA KATI Bİ HAMUR ELDE EDİNCEYE KADAR UN KONUR. İYİCE YOĞRULAN HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPILIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR.ÜZERLERİNE FINDIK İÇİ BATIRILIR.(FINDIKLARI İİCE BATIRIN Kİ PİŞERKEN KABARIYOR VE ÜSTE ÇIKIYORLAR.) 180 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR YAKLAŞIK 25-30 DK PİŞİRİLİR.
FIRINDAN ÇIKAN ŞEKERPARELERİ ILINMASI BEKLENİR. ŞERBET ILIK ŞEKERPARE ILIK OLARAK ŞERBETİ DÖKÜLÜR. ŞERBETİNİ ÇEKİNCE AFİYETLE YENİR.
AFİYET OLSUN....
NOTLAR: BU TATLININ ÜZERİNE PİŞMEDEN YUMURTA SARISI SÜRENLERDE VAR. AMA BEN TERCİH ETMİYORUM. ÇÜNKÜ ŞERBETİ ÇEKİNCE YUMUŞAYAN ŞEKER PARENİN ÜZERİNDE YUMURTA SARISI KABUK GİBİ OLUYOR. O YÜZDEN BU ŞEKİLDE YAPTIM. ŞEKERPARELERİN BİRAZ YAMUKLU OLMASI HAMURUNDAN KAYNAKLANIYOR. İRMİK KOYDUĞUM İÇİN PÜRÜSSÜZ BİR ŞEKİL ELDE EDEMİYORUZ. AMA LEZZETİ SÜPER ....
HAMURU İÇİN:
1 YUMURTA
2 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
1 PK MARGARİN (ERİTİLİP SOĞUTULMUŞ)
1 SU BARDAĞI İRMİK
1 PK KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
ŞERBETİ İÇİN:
3,5 SU BARDAĞI ŞEKER
3,5 SU BARDAĞI SU
1-2 DAMLA LİMON
YAPILIŞI:
ÖNCE ŞERBETİ KAYNATILIR.SOĞUMAYA BIRAKILIR.
HAMUR İÇİN ÖNCE SIVI MALZEMELER KONUP KARIŞTIRILIR.DAHA SONRA İRMİK VE KABARTMA TOZU İLAVE EDİLİR. YOĞURMAYA BAŞLANIR. YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİLİR. KULAK MEMESİNDEN AZ DAHA KATI Bİ HAMUR ELDE EDİNCEYE KADAR UN KONUR. İYİCE YOĞRULAN HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPILIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR.ÜZERLERİNE FINDIK İÇİ BATIRILIR.(FINDIKLARI İİCE BATIRIN Kİ PİŞERKEN KABARIYOR VE ÜSTE ÇIKIYORLAR.) 180 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR YAKLAŞIK 25-30 DK PİŞİRİLİR.
FIRINDAN ÇIKAN ŞEKERPARELERİ ILINMASI BEKLENİR. ŞERBET ILIK ŞEKERPARE ILIK OLARAK ŞERBETİ DÖKÜLÜR. ŞERBETİNİ ÇEKİNCE AFİYETLE YENİR.
AFİYET OLSUN....
NOTLAR: BU TATLININ ÜZERİNE PİŞMEDEN YUMURTA SARISI SÜRENLERDE VAR. AMA BEN TERCİH ETMİYORUM. ÇÜNKÜ ŞERBETİ ÇEKİNCE YUMUŞAYAN ŞEKER PARENİN ÜZERİNDE YUMURTA SARISI KABUK GİBİ OLUYOR. O YÜZDEN BU ŞEKİLDE YAPTIM. ŞEKERPARELERİN BİRAZ YAMUKLU OLMASI HAMURUNDAN KAYNAKLANIYOR. İRMİK KOYDUĞUM İÇİN PÜRÜSSÜZ BİR ŞEKİL ELDE EDEMİYORUZ. AMA LEZZETİ SÜPER ....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder