KÖFTESİ İÇİN
- 150 GR KIYMA
- TUZ, KIRMIZI TOZ BİBER, KARABİBER
- ÇOK AZ SOĞAN RENDESİ
SEBZELERİ İÇİN
- 1 AD HAVUÇ (MİNİK KÜP DOĞRANMIŞ)
- 1 AD PATATES (MİNİK KÜP DOĞRANMIŞ)
- 1 AVUÇ BEZELYE (YADA BROKOLİ)
DİĞER MALZEMELER
- 3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- 3 YEMEK KAŞIĞI UN
- ÇEYREK BULYON
- TUZ
- 3 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME YOĞURT
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE KÖFTE MALZEMELERİYLE KÖFTE YOĞRULUR. NOHUT BÜYÜKLÜĞÜNDE KÖFTELER ELDE EDİLİR. BİR TENCEDE SU KAYNATILIR. ÖNCE HAVUÇLAR SONRA KÖFTELER DAHA SONRA PATATESLER VE EN SON BEZELYELER SIRAYLA İLAVE EDİLİR. TAM OLARAK PİŞMELERİNE YAKIN BİR TENCEREDE YAĞLARLA UN KAVRULUR. KAYNAYAN ÇORBAYA KATILIR. BAHARATLAR VE TUZ İLAVE EDİLİR. EN SON OLARAKTA (KESİLMEMESİNE DİKKAT EDİLEREK) YOĞURT ÇIRPILIR İLAVE EDİLİR. İKİ FIKIR KAYNATTIKTAN SONRA OCAKTAN ALINIR. SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder