6 Nisan 2010 Salı

KARANFİLLİ ZENCEFİLLİ YILBAŞI KURABİYELERİ




KARANFİLLİ ZENCEFİLLİ YILBAŞI KURABİYELERİ

125 gr.tereyağ,(oda sıcaklığında )
1 sb pudra şekeri (tadı siz belirliyebilirsiniz ),
1 yumurta, (tam)
2 çb mısır nişastası,
1.5 sb un,
1/2 çk karanfil tozu - 1 çk-zencefil-
1/2 kabartma tozu
şeker hamuru
gıda boyaları (ithal)
kurabiye kalıpları
Yapılışı
- Yağ şeker karıştırılıp yumurta ve baharatlar eklenir.
- Unlar elenip ilave edilir ve yoğurulur.
- 10 dakika hamur dolapta dinlendirilip, merdane yardımyla açılır
- mutlaka altına biraz un veya nişasta serpin ki yapışmasın merdaneye.
- kalıplarla şekil verip,
- önceden ısıtılmış fırında 170* 15 dakika pişirin
- kenarları hafif kızarmışsa mutlaka olmuştur ( 15 dk yeterli !! )
- soğuyunca hangi kalıbı kullandıysanız, aynı kalıplarla şeker hamurlarından şekiller çıkarıp,kurabiyeye biraz su yardımı ile yapıştırınız.
ARTIK İKRAMA HAZIRLAR..
AFİYETLE... NEŞEYLE...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder