6 Nisan 2010 Salı

Früchtekuchen (Pflaumen) / Erik Kurulu Kek

Bilindiği üzre keki Nuray'cığıma yapıp götürmüştüm..Meyveli kekleri ayrı bir sevdikleri için, bende kuru meyveli olarak hazırlamıştım..Aşağıda tarifine bakabilirsiniz..)Şimdiden ellerinize sağlık arkadaşlar..
Kuru Meyveli Kek
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 paket vanilya
minicik tuz
1/2 limon suyu
1 çay bardağı kalem badem(sizler badem kırığı kullanabilirsiniz.)
1 çay bardağı kuru üzüm
1/2 çekirdeksiz kuru erik (Almanya'dan..burada da satılıyor şimdilerde)
1 paket zitronat (Almanya'dan..limon kabuğu şekerlemesi)
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı h.cevizi
1/2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı pirinç unu
2 su bardağı un

Üzeri için
beyaz çikolata (Gold kullandım hiç memnun kalmadım.)

Kuru Meyveli Kek
Hazırlanışı
Unlar kabartma tozu ile bir kaba elenir.İçersine erik,üzüm,badem,h.cevizi,irmik eklenip sırası gelene kadar bekletilir.

Yumurtalar,şeker,vanilya,tuz,limon suyu köpük olana dek çırpılır.

Yağ ve süt eklenip çırpılır.

Unlu karışım 3 aşamada eklenip mikserin en düşük hızında çırpılır.


Son olarak karışım spatula ile tekrar karıştırılıp bırakılır.
Kuru Meyveli Kek
Fırın 175 c de ısıtılır.

Kalıp yağlanır ve karışım içersine boşaltılır.

Yine masaya 1-2-3 vurulup fırına verilir.

Yaklaşık 45 dk pişirilir.

Kalıp hafif ılındıktan sonra telin üzerine alınır.

Üzerine erimiş çikolata dökülüp, süslenip servis tabağına alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder