8 Nisan 2010 Perşembe
KARTOPU
Bayram için hazırladığım bu şekerlemelerin tarifi Portakal Ağacı'ndan. Oldukça hoş bir lezzet ve bayram ikramı olarak oldukça uygun. Ben farklı bir aroma katmak için limon kabuğu rendeleyerek ekledim.Orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz.
Malzemeler;
*200 gr krema ( yaklaşık 1 su bardağı kadar )
*1 su bardağı pudra şekeri( orjinal tarifte 3/4 su bardağı toz şeker)
*1 su bardağı süt tozu ( nescafe kreması da olabilir )
*4 su bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı;
1.Kremayı kabarıncaya kadar mikserle çırpın.
2.Diğer tüm malzemeleri karıştırın.
3.Karışımı yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
4.Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hindistan cevizine bulayın.
5.Dilerseniz minik kağıtlarla servis yapabilirsiniz. Buzdolabında saklayın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder