8 Nisan 2010 Perşembe

KAYIK BÖREK


MALZEMELER:1 kg. yufka
1 su bardağı süt
1 paket margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
domates,biber,1 yumurta
2 yumurta
YAPILIŞI:Süt,yoğurt,erimiş margarin,sıvıyağ ve 2 yumurta karıştırılır.Tek kat yufkanın üzerine bu harçtan sürülür.ikinci yufka üzerine serilir.Aynı şekilde harç sürülür. Yufkalar 8 eşit parçaya bölünür. Sigara böreği sarar gibi kalınca katlanır.Bütün yufkalar aynı şekilde hazırlanır.Ortası bıçakla kesilir.Arasına ince dilimlenmiş domates ve biber yerleştirilir,Yumurta sürülür.180 derecede pişirilir.AFİYET OLSUN.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder