8 Nisan 2010 Perşembe

MİDYE POĞÇA

BU POĞÇAYI ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM. DAHA ÖNCE KATMER POĞÇA YAYINLARKEN BAHSETMİŞTİM. YAPILIŞ ŞEKLİ DEĞİŞİK DİYE. ASLINDA YAPALI EPEY OLDU AMA TARİFİNİ YAYINLAMAK ŞİMDİ KISMET OLDU. MİSAFİRLERİM GELDİĞİNDE SERVİS TABAĞINDA FOTOĞRAF ÇEKMEYİ UNUTMUŞUM. FIRIN TEPSİSİNDEKİ FOTOĞRAFLA İDARE EDECEKSİNİZ ARTIK:)) HADİ BAKALIM ÇAYLARI KAPIN GELİN PUF PUF POĞÇALAR BENDEN... BUYRUUUN...
MALZEMELER
  • 1 SU BARD ILIK SÜT
  • 1 SU BARD ILIK YOĞURT
  • 1 SU BARD ILIK SU
  • 1 SU BARD SIVI YAĞ
  • YARIM PK MARGARİN
  • 1 KÜÇÜK PAKET YAŞMAYA
  • 2 YUMURTA (BİRİNİN SARISI ÜZERİNE AYRILCAK)
  • 4 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • 2 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • ALDIĞI KADAR UN
  • İÇİNE YARIM PK MARGARİN DAHA (YUMUŞAK) (YOKSA ERİMİŞ)

YAPILIŞI

UN HARİÇ BÜTÜN MALZEMELER KARIŞTIRILIR. YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİLMEYE BAŞLANIR. ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK BİR HAMUR YOĞRULUR. MAYALANMASI İÇİN ÜZERİ KAPATILIP DİNLENMEYE BIRAKILIR. MAYALANAN HAMUR BÜYÜK BEZELERE AYRILIR. OKLAVA YARDIMIYLA AÇILIR. ÜZERİNE MARGARİN SÜRÜLÜR. RULO SARILIR. DİĞER HAMURDA AYNI ŞEKİLDE YAPILIR. İLK YAPTIĞIMIZ RULODAN BAŞLAYARAK İKİ PARMAK KALINLIĞINDA DİLİMLER KESİLİR. KESİLEN DİLİMLER YUVARLAK ŞEKİLDE BASTIRILIR. ORTASINA İÇ MALZEMESİ KONUP KAPATILIR. FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR. MAYALANMASI İÇİN 15 DK KADAR BEKLETİLİR. YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP 220 C FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: AŞAĞIDAKİ FOTOĞRAFTA YAPIM AŞAMASI DAHA İYİ ANLAŞILACAKTIR... YAPMAK İSTEYENLERE KOLAY GELSİN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder