Daha önce geçen yıl verdiğim kayısı reçelini aşama halinde verememiştim.
(Iğdır kayısı cinsi kullanıyorum daima reçellerde !! Şimdilerde en lezzetli ve olgun Zamanı !
Malatya şekerpare kayısı ile Iğdır farklı. Iğdır iri ve çok suludur, ayrıca kalın bir et dokusuna sahip .Sonuçta lezzet aynı gibi. Ama şeker pare-malatya daha berrak görünür ! )
Şimdi sizlerden gelen soru ve ricalarınız üzerine tekrar tek tek resimledim.
KAYISI REÇELİ ( TARİFİ )
1- yıkanan meyvelerin önce çekirdekleri çıkartılır ,içindeki bademleride alınır ve
ikiye bölünür .
2- üzerine şeker eklenir
3- suyu ilave edilip biraz ıslanması beklenir ( 10 dk )
4- 10 dk. sonra ateşe konur, kısık ateşte kaynamaya bırakılır. yaklaşık 25 dk. içine bademleri ilave edilir,
5- yarım limon suyu eklenip, 5 dk daha kaynatılır
6- ilk sıcağı çıkınca 10 dk sonra kavanozlanıp ağzı sıkıca kapatılır.
HEPİNİZE AFİYETLER OLSUN.
*( Diğer istediklerinizide yayınlayacağım ! )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder