1.5 kg kadar çok sıkı olmayan lahananın dış yapraklarını atarak yıkadım.Ortasındaki koçan kısmını oyup tuzlu suda yumuşayana kadar haşladım.O bir yanda soğurken,1/2 kg kıymaya 2 soğan rende,1 kahve fincanı pirinç,maydonoz,tuz,karabiber,biraz sıvıyağ ekleyerek yoğurdum.Lahana yapraklarının damarlı bölümlerini ayırarak içten koyup sardım.Pişireceğim tencerede göz kararı zeytinyağında 2Tencerenin dibine dış lahana yapraklarından dizdim.Ters gelecek şekilde bir yemek tabağı kapattım.Üzerini bir parmak geçecek şekilde su ekledim.Kaynadıktan sonra kısık ateşte 40dk pişirdim.
5 Nisan 2010 Pazartesi
LAHANA SARMA
1.5 kg kadar çok sıkı olmayan lahananın dış yapraklarını atarak yıkadım.Ortasındaki koçan kısmını oyup tuzlu suda yumuşayana kadar haşladım.O bir yanda soğurken,1/2 kg kıymaya 2 soğan rende,1 kahve fincanı pirinç,maydonoz,tuz,karabiber,biraz sıvıyağ ekleyerek yoğurdum.Lahana yapraklarının damarlı bölümlerini ayırarak içten koyup sardım.Pişireceğim tencerede göz kararı zeytinyağında 2Tencerenin dibine dış lahana yapraklarından dizdim.Ters gelecek şekilde bir yemek tabağı kapattım.Üzerini bir parmak geçecek şekilde su ekledim.Kaynadıktan sonra kısık ateşte 40dk pişirdim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder