- 1 PK KEDİ DİLİ BİSKÜİ
- 1 SU BARD SÜT
- 1 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME NESCAFE
- 1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
MUHALLEBİ İÇİN
- 3 SU BARD SÜT
- 5 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME UN
- 1 SU BARDAĞINDAN AZ TOZ ŞEKER
- 1 PK VANİLYA
- 100 GR MARGARİN
ÜZERİNE YARIM PK ÇİKOLATA SOSU (PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANMIŞ)
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE MUHALLEBİ İÇİN TENCEREMİZE SÜT, UN VE TOZ ŞEKERİ ALIP MUHALLEBİ PİŞİRİYORUZ. OCAKTAN ALINCA MARGARİN VE VANİLYAYI İLAVE EDİP 10 DK KADAR MİKSERLE ÇIRPIYORUZ.
BİSKÜİLERİN BOYUNU, KÜÇÜK KELEPÇELİ KALIBIMIZA UYGUN BOYUTLARDA KESİYORUZ. NESCAFE SÜT VE ŞEKER KARIŞIMINA BATIRIP KALIBIMIZIN KENARLARINA DİZİYORUZ. ARDINDAN ÇIKAN PARÇA BİSKÜİLERİMİZİ NESCAFEYLE ISLATIP TABANA DİZİYORUZ. BİR KAT MUHALLEBİ DÖKÜP TEKRAR BİSKÜİ OLARAK MALZEMEMİZ BİTENE KADAR BU İŞLEMİ YAPIYORUZ. SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.
BU ARADA ÇİKOLATA SOSUNU HAZIRLAYIP, SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİNE DÖKÜYORUZ. BİR GECE BEKLETTİKTEN SONRA KALIBINDAN ÇIKARIP, İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE SÜSLEYİP, DİLİMLEYİP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder