8 Nisan 2010 Perşembe

PATATESLİ GÖZLEME















Malzemeler
500 gr un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı yaşmaya
alabildiği kadar ılık su
içi için
3 adet patates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı pulbiber
ayrıca
üzerine sürmek için tereyağ
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Cevizden biraz daha büyük parçalar koparın. Yuvarlayıp 10-15 dakika dinlendirin. Patatesleri tuzlu suda haşlayıp ezin. Soğanı sıvıyağda kavurun. Haşlanmış ezilmiş patatesi ve pulbiberini katıp karıştırın. Hamurları oklava yardımıyla hazır yufka büyüklüğünde açın. İç malzemeden serpin. İki kenarını ortada birleştirin. Biraz iç malzeme serpin. Diğer iki tarafınıda ortada birleştirin. Sacda veya teflon tavada arkalı-önlü pişirin. Pişen gözlemeleri tereyağla yağlayıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder