7 Nisan 2010 Çarşamba
KEKUNLU MİNİ POĞAÇALAR
Pratik, lezzetli, yumuşacıklar. Bu sabah, parkta yapacağımız kahvaltı için hazırladım. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler;
*3 adet yumurta ( oda sıcaklığında)
*1 su bardağı yoğurt,
*1,5 çay bardağı zeytinyağı,
*450 gr sade kekunu ( yaklaşık 4-4,5 su bardağı)
*1 çay kaşığı tuz,
*150 gr beyaz peynir
*Maydanoz ( isteğe bağlı )
Hazırlanışı;
1.Yumurtalardan 2 tanesi ve bir tanesininde akı ile yoğurt,zeytinyağı ve tuzu birbirine karıştırın.( 3. yumurtanın sarısını üstüne sürmek için ayırın)
2.Karışıma kekununuda ekleyip güzelce yoğurun ve üstünü kapatıp 10 dakika bekletin.
3.Peyniri rendeleyin ve içine ince kıydığınız maydanozu ekleyin.
4.Hamuru yarım santim kalınlığında merdane ile açın ve minik yuvarlak bir kurabiye kalıbı veya çay bardağı ile yuvarlaklar kesin.
5.Yuvarlakların için peynirli malzemeden koyup, yarım ay şeklinde kapatalım.
6.Üstüne yumurta sarısı sürdüğümüz poğaçaları 170 derecede 20-25 dakika üstleri pembeleşinceye kadar kızartalım. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder