7 Nisan 2010 Çarşamba

Kivi-Elma Reçeli


Tarifi Dr.Oetker 'in Reçel Yap ilavelerinde okuyunca hiç denemediğim için biraz da tereddütle bakmıştım. Evde kalan kivilerle küçük bir ölçü deneyince çok beğenildi. İkinci defa yaptım. Hem değişik bir lezzet, hem de kahvaltı sofralarında hoş bir görünüş. Benim gibi kahvaltıda değişik reçelleri seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim.

Gereken Malzemeler:

  • 4 adet (orta boy) tatlı elma
  • 4 adet kivi
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:

  • Elmaları ve kivileri orta büyüklüklükte parçalar halinde kesin.
  • Önce elmaları su ile hafif yumuşayıncaya kadar ( yaklaşık 3 -4 dakika) haşlayın.
  • Daha sonra kivileri ve şekeri ilave edip orta ateşte reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Reçel kıvamına geldiğini anlamak için bir çay tabağına su koyup reçelden bir damla içine dökün. Dağılmadan kalıyorsa olmuş demektir.
  • Bir tatlı kaşığı limon suyunu ilave edip soğuyunca kavanoza boşaltın.
  • Soğuyan reçelin kapağını sıkıca kapatıp ters çevirip bekletin.Bu işlemi 20 dakikada bir değiştirerek yapın. Reçelin içindeki meyvelerin eşit olarak dağılmasını sağlıyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder