8 Nisan 2010 Perşembe

KOLAY YAŞ PASTA

RAMAZAN AYININ SON GÜNLERİNDE TEYZEME İFTARA GİDERKEN ELİ BOŞ GİTMEMEK İÇİN YAPMIŞTIM BU PASTAYI. HEM HAFİF HEM LEZZETLİ HEMDE PRATİK BİR TARİF İSTERMİSİNİZ? E BUYRUN OZAMAN...

MALZEMELER

KEK İÇİN
  • 3 YUMURTA
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 ÇAY BARD SÜT
  • YARIM ÇAY BARD SIVI YAĞ
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN

ÜZERİNE

  • 1 SU BARD ŞEKERLİ SOĞUK SÜT
  • 1 PK KREM ŞANTİ (1 SU BARD SÜTLE ÇIRPILMIŞ)
  • ÇİKOLATA SOSU (PAKETTEKİ TARİFE GÖRE PİŞİRİLMİŞ)
  • İSTEDİĞİNİZ MEYVE DİLİMLERİ

YAPILIŞI

KEK İÇİN YUMURTA VE ŞEKER ÇIRPILIR. DAHA SONRA SÜT VE SIVI YAĞ İLAVE EDİLİR. EN SON KABARTMA TOZU VE UN İLAVE EDİLİR. BOZA KIVAMINDA KEK MALZEMEMİZ OLUNCA YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DÖKÜLÜR. 180 C FIRINDA PİŞİRİLİR. KEKİN İLK SICAKLIĞI ÇIKINCA ŞEKERLİ SOĞUK SÜTLE ISLATILIR. SOĞUYUNCA ÜZERİNE KREM ŞANTİ ÇIRPILIR VE SÜRÜLÜR. DİLİMLENİR. DİLİMLERİN ÜSTÜ ÇİKOLATA SOSU VE MEYVELERLE SÜSLENİR. 1 SAATE KADAR SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: BEN ÇİKOLATA SOSUNU KENDİM PİŞİREREK YAPTIM. AMA SİZ HAZIR SIVI ÇİKOLATA SOSUDA KULLANABİLİRSİNİZ. ÇİKOLATA SOSU KULLANMAK İSTEMESSENİZ SADECE MEYVEYLEDE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ. BEN, MEYVE OLARAK ŞEFTALİ, ERİK, AHUDUDU VE ÜZÜM KULLANDIM. SİZ İSTEDİĞİNİZ MEYVELERİ KULLANABİLİRSİNİZ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder