8 Nisan 2010 Perşembe

KREP KEBABI
















Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı un
1.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
içi için
250 gr kuşbaşı dana eti
1 su bardağı haşlanmı bezelye
2 adet havuç
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı sıvıyağ
üzeri için
rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
Krep için tüm malzemeleri karıştırıp mikserle bir iki dakika çırpın. Teflon tavayı ısıtın. Krep malzemesinden birer kepçe alıp tavaya dökün. Krepleri arkalı önlü pişirin. İçini hazırlamak için, kuşbaşı doğranmış etleri 1 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. Etler yumuşamaya başlayınca yemeklik doğranmış soğanları, küp küp doğranmış havuçları ekleyin. Tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu ve baharatını katıp, bezelyeyi ekleyin. Kreplerin içerisine bu malzemeyi paylaştırın. Sigara böreği sarar gibi sarın. Tepsiye dizin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder