8 Nisan 2010 Perşembe

PUDİNG KATLARI
















Malzemeler
1 paket kakaolu fındık aromalı puding
1 paket böğürtlen aromalı puding
1 paket çilekli puding
1 paket muzlu puding
3 litre süt
vişneli pelte için
2 su bardağı vişne suyu
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
limonlu pelte için
2 tane limon
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı toz şeker
üzeri için
hindistan cevizi
damla çikolata
Yapılışı
Vişneli pelte için mısır nisaştasını 2-3 yemek kaşığı vişne suyuyla inceltin. Vişne suyunu ocağa koyun. Toz şeker ilave edin. Kaynamaya başlayınca nişastasını yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştırın. Fokurdamaya başlayınca ocaktan alıp kaselerin dibine biraz koyun. Pudingleri sırasıyla üzerlerindeki tarife göre pişirip kaselere paylaştırın. Limonlu pelte için limonun kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın. Nişastayı çok az suyla inceltin. Tencereye su, limon suyu, tozşekeri ilave edin. Kaynamaya başlayınca limon kabuğunu ve nişastayı yavaş yavaş döküp muhallebi kıvamında pişirin. Kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra hindistan cevizi ve damla çikolatayla süsleyip buzdolabına koyun.
Bu ölçülerden çok fazla kase çıkıyor. Pudingleri tek tek pişirin. Kasedeki puding donmazsa üzerine döktüğünüz pudingle karışırıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder