TuzBİBER dergisinin Şubat ayı sayısında yayınlanan şehriye çorbasını çok severim,bol limon eşliğinde hastalara şifa olucaktır...
Denemek isteyenler için;
Malzemeler
- 100 gr kıyma
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 3 adet orta boy domates
- 2 tatlı kaşığı salça
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı tel şehriye
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
1- Sıvıyağı tencereye koyup kıymayı kavurun.Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
2- Tencerenin içine rendelenmiş domates ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
3- Sıcak suyu ekleyin,kaynayınca tuz,karabiber ve tel şehriyeyi katın.
4- Kısık ateşte şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Servis sırasında ince kıyılmış maydanoz serpip ikram edin.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder