8 Nisan 2010 Perşembe

MAKARNALI BÖREK















Malzemeler
5 adet yufka
yarım paket makarna
sosu için
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
iç malzemesi
300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 demet maydanoz
Yapılışı
Makarnayı haşlayıp süzün. Bir yufkayı yağlanmış tepsiye dizin. Sos malzemesinden dökün, ikinci yufkayı serin. Makarnaların yarısını üst üste gelmeyecek şekilde yufkanın üzerine dizin. Sostan üzerine gezdirin. Bir yufka daha serin rendelenmiş kaşar peynirini ve maydanozu üzerine gezdirin. Bir yufka daha serin makarnaları üzerine dizin. Sos malzemesinden gezdirin. Son kalan yufkayı tepsiye yerleştirin. Kalan sosuda üzerine gezdirin. 1-2 saat dinlendirin. Böreği bıçakla kesin. Yumurta sarısını sürüp, ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder