8 Nisan 2010 Perşembe

MUHALLEBİLİ KADAYIF

DSC07189
Sinem'in sofrasından bir tatlı tarifi daha. Muhallebili kadayıf tarifini Portakal Ağacı'ndan. Harika bir kıvam ve lezzet. Denemeyenler ve merak edenler için kesinlikle tavsiye edebilirim. Tarifi aynen buraya yazacağım. Ama orjinal tarifi  ve orjinal tarife gelen yorumları okumak isteyenler BURADAN bakabilirler. (Bloglarda yer alan  tariflerin altındaki yorumları da okumanızı tavsiye ederim. Çünkü yorumlar arasında bazen merak edilen husulara cevap bulabildiğiniz gibi deneyenlerin olumlu veya olumsuz tüm düşüncelerini de öğrenme şansınız oluyor )
Malzemeler;
 *300gr kadayıf ( çiğ kadayıf)

*6 yemek kaşığı toz şeker
*5 yemek kaşığı tereyağı
*1,5 su bardağı doğranmış ceviz
Muhallebi Malzemeleri:

*1 lt süt
*4 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
*1 yumurta
*1 paket vanilya
*1 küçük paket  krema (200 gr)

Hazırlanışı:
1.Kadayıfı hazırmalaya başlamadan önce 1-2 saat  derin dondurucuya koyun. Dondurucudan çıkardığınız kadayıf daha rahat kırılacaktır.
2.Kadayıfı kırarak bir tencereye alın, içine tereyağı, şekeri ilave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Bu süre biraz uzun sürüyor. Hemen pes etmeyin. Kadayıf pembe hale gelince içine cevizi ekleyip, bir kaç kezde cevizle beraber kavurduktansonra ateşten alıp, soğumasını bekleyin.
3)Muhallebi için, krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle çırpın.
4)Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da  muhallebinin   üzerine yayın.
Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder