Bugün hemen tarife geçiyorum. Aslında az önce dergilerimi karıştırırken neler yazmak gelmişti aklıma. Mügeciğimin hiçbir şeyi ayırt etmeden yiyen bir çocuk olduğundan, çok şükür Nisan ayına girdik, Nisan ayının benim en çok sevdiğim ay olduğundan, çorbanın isminden, aklıma gelen birbirinin ucuna bağlayamadığım bir sürü şeyden yazmayı düşünmüştüm. Ama bütün gün o kadar yorulmuşum ki yazının başını sonuna bağlayamıyorum.
Belki yarın ki tarifimde bu düşündüklerimden bahsederim ya da aklıma takılacak diğer şeylerden...
Gereken Malzemeler:
- 3 adet orta boy havuç
- 2 adet tavuk budu ( veya tavuk göğsü)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 su bardağı su veya haşladığımız tavuk suyu
- tuz, karabiber
- üzerini süslemek için maydanoz
- Önce tavuk butlarını yıkayıp bir tencere koyun ve haşlayın.
- Haşlanan tavuklarının etlerini küçük küçük parçalara ayırın.
- Tavuk suyunu soğumaya bırakın.
- Başka bir tencerede ince rendelediğiniz havucu sıvı yağ ile kavurun.
- Yoğurdu ve unu, soğuyan tavuk suyundan da alarak boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
- Havuçların üzerine tavuk suyunu ilave edin ve boza kıvamına gelen yoğurtlu unlu karışımıda ilave ederek çırpma teli ile iyice karıştırın.
- Çorbayı ocağın üzerine alın, kaynamaya başlayınca önce şehriyeleri, bir kaç dakika sonrada tavuk etlerini ilave edin.
- Kısık ateşte şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. En son tuzunu ilave edin.
- Servis tabağına koyduğunuzda üzerini maydanoz ile süsleyin.
- Yoğurdun kesilmemesi için tavuk suyunun soğumuş olmasına dikkat edin. Çorbanın tuzunu da en son ilave edin.
- Tel şehriye yerine arpa veya yıldız şehriye de kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder