Arkadaşlar annecik biraz rahatsızlandığı için pek keyfim yoktu bu aralar..Hatta 2 gündür işe de gidemedim..Çok şükür bugün daha iyi..Yarın neticeleri alınacak dualarınızı bekliyorum..Hepinizi öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum..
Ispanaklı böreğin tarifini sizlerle paylaşıp paylaşmadığımın farkında değilim..O yüzden tekrar tarifini yazmak istedim..
Ispanakların sapları kopartılıp yaprakları minicik tuzla ovulup sıkılır.
1 soğan yemeklik doğranır.
Beyaz peynir eklenip karıştırılır.
Yufkalar tereyağla yağlanıp üste üste konulur.
Üçgen biçimi kesilip,içlerine ıspanaklı karışım konulup siğara böreği gibi sarılır.
Üzerlerine fırça yardımı ile tereyağ sürülüp fırında pişirilir.
Malzemeler
3 yumurta
100 gr tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya şekeri
1 çay bardağı süt
minicik tuz
3-4 damla limon aroması
2 yemek kaşığı tepeleme öğütülmüş çiğ fındık
75 gr fildişi çikolata
1 adet muz
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Arası için
Ben 1 paket fotoğrafta görülen pudingi tarfine göre hazırladım.
Pudingi çırparken içersine 1 çay bardağı damla çikolata ekledim.
Pişmeden hazırlananlardan..(Almanya'dan almıştım.)
Not:Sizler normal pudingi pişirip soğutup içersine damla çikolata ekleyebilirsiniz.
Veya crem'ole ile yapabilirsiniz.
Hazırlanışı
Kek için verilen malzemeler sırası ile çırpılacak.
(Yumurtalar teker teker çırpılacak.)
Kalıb tereyağ ile yağlanır.
Hamurun yarısı kalıba dökülür.
Üzerine puding döşenir.
Pudingin üzerine kalan hamur döşenir.
Isınmış fırında 175 c de yaklaşık 45-50 dk pişirilir.
6 Nisan 2010 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder