Bahar kahvaltılarındaki çok hafif ve Çok Sağlıklı bulduğum krep tarifini ,sizlerden gelen mailler üzerine yayınlıyorum arkadaşlar.
TAM BUĞDAY UNLU KREP
1 yumurta
1.5 sb lıgt süt
minicik tuz ( tatlı olarakda yenilmesi için az koydum )
1/2 çay kaşığı esmer şeker
tam buğday unu
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
Süt ve yumurta karıştırılıp, tam buğday unu , şeker-tuz -yağ eklenir. Isıtılmış tavada yağsız ! pişirilir.
Not :
Beyaz unla yapılan krepler, ipeksi yumuşaklığı ile bilinmekte, ve buna nazaran tam tahıllı krepler ise biraz daha kuru olmaktadır !
ÖDÜLLERİM için sevgili Melek ve Vildan' a Çok Teşekkür ederim.
Bu Sayfada yayınladım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder