6 Nisan 2010 Salı

TAM BUĞDAY UNLU KREP






Bahar kahvaltılarındaki çok hafif ve Çok Sağlıklı bulduğum krep tarifini ,sizlerden gelen mailler üzerine yayınlıyorum arkadaşlar.

TAM BUĞDAY UNLU KREP

1 yumurta
1.5 sb lıgt süt
minicik tuz ( tatlı olarakda yenilmesi için az koydum )
1/2 çay kaşığı esmer şeker
tam buğday unu

1 tatlı kaşığı zeytinyağ

Süt ve yumurta karıştırılıp, tam buğday unu , şeker-tuz -yağ eklenir. Isıtılmış tavada yağsız ! pişirilir.

Not :
Beyaz unla yapılan krepler, ipeksi yumuşaklığı ile bilinmekte,
ve buna nazaran tam tahıllı krepler ise biraz daha kuru olmaktadır !

HEPİNİZE AFİYETLER OLSUN.

ÖDÜLLERİM için sevgili Melek ve Vildan' a Çok Teşekkür ederim.
Bu Sayfada yayınladım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder