- 1,5 KG PATATES
- 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- TUZ
- 1 ÇAY BARD ROBOTTAN GEÇİRİLMİŞ MOR LAHANA
- 1 ÇAY BARD İNCE RENDELENMİŞ HAVUÇ
- 1 ÇAY BARD İNCE KIYILMIŞ DEREOTU,MAYDONOZ,TAZE SOĞAN KARIŞIMI
- 1 ÇAY BARD KOYU YOĞURT
- 1 ÇAY BARD MAYONEZ
- TUZ
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE PATATESLER HAŞLANIR. SICAKKEN TEREYAĞ VE TUZ İLAVE EDİLİR. EZİLEREK PÜRE HALİNE GETİRİLİR. HAZIRLADIĞIMIZ PÜRE 3 E AYRILIR. BİRİNE LAHANA, DİĞERİNE HAVUÇ, DİĞERİNEDE YEŞİLLİK MALZEMELER KATILARAK İYİCE KARIŞTIRILIR. KEK KALIBI STREÇ FİLMLE KAPLANIR. EN ALTINA HAVUÇLU PÜRE KONUR. İYİCE BASTIRILARAK DÜZELTİLİR. ONUN ÜZERİNE YEŞİL PÜRE KONUR. AYNI ŞEKİLDE DÜZELTİLİR. ONUN ÜSTÜNE LAHANALI PÜRE KONUP DÜZELTİLİR. STREÇ FİLMLE KAPATILIP 1 GECE DOLAPTA DİNLENDİRİLİR. ERTESİ GÜN TERS ÇEVRİLEREK SERVİS TABAĞINA ALINIR. ÜZERİNE YOĞURT VE MAYONEZ TUZ İLE KARIŞTIRILARAK DÖKÜLÜR. PUL BİBER VE NANEYLE SÜSLENİR. DİLİMLENEREK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder