8 Nisan 2010 Perşembe

PATATESLI PEYNIRLI COREK


Porselen demlik cay saati etkinligi 22 http://fatostuncay.blogcu.com/ ev sahipligi yapiyor
kendisine kolay gelsin diyorum .Tesekkurler :)


Malzemeler ;
125 gr margarin
1 paket maya,yarim bardak ilik su
2.5 su bardagi un
yarim su bardagi sut
yarim cay bardagi sivi yag
3adet haslanmis ve ezilmis patates
1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
tuz
yumurta sarisi
susam


Hazirlanisi ;
Maya su ile karistirilir ve icerisine eritilmis margarin ilave edilir.
Un,siviyag,sut,tuz,patates ve kasar peyniride icerisine eklenirek ele yapismayan kivamda hamur yogrulur.
Uzeri ortulur ve mayalanmasi beklenir.
Mayalanan hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alinir her biri uzun seritler haline getirilir.3serit sac orgusu yapilir,iki ucu birlestirilir simit sekli verilir.
Butun hamurlar ayni sekilde hazirlanir.
Daha sonra uzerlerine yumurta sarisi surulerek susam serpilir ve 170C firinda pisirilirr :)
Arzuya gore uzerine kasar rendesi serpilip de pisirilebilir.
Afiyet olsunnn :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder