8 Nisan 2010 Perşembe

TAHİNLİ PEKMEZLİ KURABİYE

















Malzemeler
125 gr margarin
yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı pekmez
1 tane yumurta
1 tane kabartma tozu
un
ayrıca
bitter çikolata
hindistan cevizi
Yapılışı
Margarin ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurta, pekmez, tahin ve diğer malzemeleri ekleyin hafif ele yapışan bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Tezgahta hafif unlayarak 1 cm kalınlığında açın. Kalıplarla şekiller çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin. Fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyin. Bitteri benmari usulü eritin. Kurabiyeleri bitter çikolataya ve hindistan cevizine bulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder