Malzemeler :
2 demet pazının sap kısımları
1 adet orta boy kuru soğan
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
Çılbır için;
kişi sayısı kadar yumurta
yeterince su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sike
Üzerine;
1 su bardağı yoğurt
1-2 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Yapılışı :
Ayıklanıp yıkanan pazı sapları 1 cm uzunluğunda doğranır. Yemeklik doğranmış soğan sıvıyağda pembeleştirilir, pazı sapları eklenir. Karştırılıp, üzerine bir kapak kapatılır. Arasıra karıştırılarak pazı sapları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Tuz ve karabiberle tatlandırılıp, ocak kapatılır.
Geniş bir tencereye su doldurulup kaynatılır. Kaynayan suya tuz ve sirke eklenir. Yumurtalar birer birer bir kaseye kırılır. (sarıları dağılmayacak şekilde) Dağılmamalarına dikkat edilerek kaynayan suya yavaşça bırakılır. Pişerek suyun yüzüne çıkan yumurtalar (yaklaşık 2-3 dakikada pişiyor) kevgirle alınıp servis tabağına alınan kavrulmuş pazı sapı üzerine yerleştirilir. Ezilmiş sarımsak ve yoğurt karıştırılarak yumurtaların üzerine dökülür. Sıvıyağda kızdırılmış pulbiber gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
8 Nisan 2010 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder