6 Nisan 2010 Salı

Pekmezli Kek

Pekmezli Kek

Pekmezli kek tahmin ettiğimden çok daha lezzetli oldu.Çocukların pekmezi bu şekilde yemesini kolaylıkla sağlayabilirsiniz.



Çok yumuşak ve çok sağlıklı bir kek .Büyük çocuklar için'de yanında filtre kahve ile yenilmesini tavsiye edilir :).Bir dilim kek'in hakkını vermek lazım arada sırada ne dersiniz ?

Malzemeler
- 1 su bardağı pekmez (üzüm pekmezi kullandım)
- 125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 3/4 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
- 3 adet yumurta
- 1 adet portakalın kabuğu (ince rendelenmiş)
- Yarım tatlı kaşığı mahlep
- Yarım su bardağı kıyılmş fındık
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı damla çikolata
- 2.5 su bardağı un

Hazırlanışı:
1- Tereyağı ve pudra şekerini iyice çırpın.Üzerine yumurtaları ilave edip karıştırmaya devam edin.
2- Pekmez,süt,portakal kabuğu renedesi,mahlep,kıyılmış fındığı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
3- Un ve kabartma tozunu eleyin ve karışıma ekleyip karıştırın.Damla çikolatanın dibe çökmemesi için bir parça una bulayıp daha sonra kek hamuruna ilave edip karıştırın.
4- Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına(23 cm'lik) harcı boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
5- Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Afiyet Olsun....
Kaynak: Sofra Dergisi 2008 Mart sayısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder