8 Nisan 2010 Perşembe
PIRASA DOLMASI..
Bahar kapıyı çaldı artık geldi, pazarlar taze yeşillikler'le dolu. Kış sebzelerininin pabucu dama atılır artık, bezelye, bakla enginar baharın ilk sebzeleri sofralaraımızda yerini almya başladı bile...
Bende pırasayı çok seven birisi olarak son demlerinde birde dolmasını yapayım diye düşündüm ve işte huzurlarınızda pırasa dolması...
1 kg pırasanın beyaz kısımları.
1 soğan
1 su bardağı pirinç.
2 yemek kaşığı dolma fıstığı.
2 çorba kaşığı kuş üzümü.
1 kahve fincanı zeytinyağı.
4 kesme şeker,
Tuz, yarım limon suyu.
Karabiber, yeni bahar.
Pirinci yıkayalım, soğanı doğrayıp zeytinyağında fıstıklarla beraber kavuralım.
Pirinçleri ilave edip biraz kavuralım ve içine yakanmış kuş üzümlerini tuzunu şekerini ve baharatlarını ilave edip yarım su bardağı suyu koyup kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Pırasaları 5 cm uzunluğunda kesip ortalarında yarısından bıçakla yarıp çok az suyun içinde 4-5 dakika kısık ateşte haşlayalım..
Yumuşayan pırasaların suyunu döküp pırasanın katlarını tek tek ayırarak içlerine hazırladığımız içten koyarak saralım.
Tencereye dizip yarım bardak kadar su ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakalım.
çok fazla pişirmeyelim pırasalar çok yumuşamasınlar pirinçte biraz pişmiş olduğu için çobuk pişecekir.
Tencerenin kapağını dolmalar soğuyana kadar açmayalım, soğuk olarak servis edelim..
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder