7 Nisan 2010 Çarşamba

PRATİKLİKLER

TAVUK SUYU ÇORBA YADA TAVUKLU PİLAV İÇİN HEM HESAPLI HEMDE PRATİK TAVUK SUYU İÇİN...
BİR BÜTÜN TAVUĞU ALIYORUM. GÜZELCE YIKIYORUM.TAVUĞUN GÖĞÜS ETLERİNİ AYIRIYORUM. BİR YEMEKLİK OLUYOR(BİZ 3 KİŞİ OLDUĞUMUZ İÇİN YETİYOR) BUTLARINIDA KALÇA KISMIYLA BİRLİKTE VE KANATLARININ OMUZ KISIMLARINI AYIRIYORUM. BUTLARLA BİRLİKTE ODA BİR YEMEKLİK OLUYOR. KALAN (İŞE YARAMAZ GÖZÜKEN) TAVUK PARÇALARINI OLDUĞU GİBİ DÜDÜKLÜYE ATIP ÜZERİNE YAKLAŞIK 2 LT KADAR SU KOYUP 25 DK KAYNATIYORUM. TAVUK ETLERİNİ AYIKLIYORUM. KEMİKLERİ VE DERİLERİ ATIYORUM. SUYUYLA BİRLİKTE PARÇALANMIŞ TAVUK ETLERİ KABLARA KOYUP DONDURUCUYA ATIYORUM. BU ŞEKİLDE 3-4 KEZ KULLANIMLIK TAVUK SUYU ELDE EDİYORUM. YAĞLI VE LEZZETLİ Bİ TAVUK SUYU OLUYOR. BÖLECE HERZAMAN ELİNİZİN ALTINDA TAVUK SUYUNUZ OLUYOR.

MANTAR ÇORBASI İÇİN...
YARIM KİLO MANTAR ALIYORUM. AYIKLAYIP YIKIYORUM. (BAZILARI MANTAR YIKANMAZ DESEDE YIKANMADAN HİJYENİK OLACAĞINA İNANMIYORUM MANTARIN) KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP TENCEREYE ALIYORUM. 1 KAŞIK TEREYAĞLA SUYUNU ÇEKİNCE KAVURUYORUM. MANTARLAR SOĞUYUNCA AZAR AZAR (BİR ÇORBALIK BİR AVUÇ KADAR) STREÇ FİLME SARIYORUM.DONDURUCUYA ATIYORUM. MANTAR ÇORBASI YAPARKEN ÇOK KOLAYLIK OLUYO. BU MANTARLARLA 5 DK ÇORBA HAZIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder