Kuru Baklava - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
1 kg baklavalik un 3 adet yumurta ½ çorba kasigi tuz
2 su bardagi su
½ kg nisasta
400 gr tereyagi
2,5 su bardagi antepfistigi
serbet için: 1 kg seker
YAPILIŞ TARİFİ
Genis bir kaba unu eleyerek,aktarin.Ortasini çukurlastirin.Bu çukura
yumurtalari kirin.Tuzu ve suyu ekleyin.Sert bir hamur elde edene dek
yogurun.Üzerine nemli bir bez örterek,20 dk bir kenarda bekletin.
Dinlenen hamuru kabin içinden çikarin.12 esit parçaya bölün.Üzerine
nisasta serpin.Elinizle her bir hamur parçasini yassi hale getirin.
Düz bir zemin üzerinde oklava ile olabildigince ince açin.Açma sirasinda
hamurlarin oklavaya yapismamasi için nisasta serpin.Açtiginiz yufkalarin
büyüklügünde bir tepsinin içini yaglayin.Yufkalari tepsiye tek tek dizerken
aralarina eritilmis tereyagini bir firça ile sürün.
Yufkalarin yarisini bu sekilde dizdikten sonra dövülmüs fistigi üzerlerine
serpin.Diger yufkalari da aralarina eritilmis tereyagi süzdükten sonra
fistigin üzerine dizin.
Sonra bir biçagin uç kismiyla tepsinin kenarinda kalan hamuru içeriye
dogru sikistirin.Yine biçakla kareler kesin.Eritmis oldugunuz tereyagini
tepsiye dökün.Fazla yagi tepsiyi egerek,bosaltin.
Önceden isitilmis orta isili firinda hamurun üzeri kizarana dek pisirin. Serbet için sicak su ile sekeri kaynatin.Surup kivamina geldiginde tencereyi atesin üstünden alin.Firindan çikardiginiz baklavanin üzerine dökün .Serbetini çektikten sonra servis yapin.
Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri
7 Nisan 2010 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder